Bijbelwoord.nl
What does the Bible say about finding your mate?

Wat zegt de Bijbel over het vinden van je partner?

Kan ik om tips vragen over liefdesrelaties tussen jongens en meisjes in het christelijke leven?
Hoe erkennen we of hij of zij degene is die God ons heeft gegeven?

De wil van God

Voordat we beginnen vast te stellen of een man of vrouw de juiste match voor ons is en of ze Gods geplande match voor ons zijn, moeten we eerst begrijpen wat het betekent om in de wil van God te wandelen.

De beslissingen van het leven kunnen zo troebel worden als we constant proberen iets op te zoeken dat niet zo onthuld is. Zo vaak krijgen we de vraag van mensen, “wat is Gods wil voor mij in mijn datingbeslissing?” Of we krijgen de vraag: “Wat is Gods wil voor mij in de school waar ik naartoe ga of de baan die ik kies?” Zo’n vraag is moeilijk te beantwoorden omdat we misschien proberen de geheime wil van God te begrijpen, in plaats van zijn geopenbaarde wil.

Juiste relatie met God

Om de vragen van de “juiste vriendin/vriend”, de “juiste echtgenoot”, te behandelen, moeten we eerst proberen de juiste relatie met God te hebben. Dit komt door het bestuderen van Zijn Woord, gebed, voortdurende belijdenis van zonde en berouw van zonde, vasthouden aan de onveranderlijke beloften van Christus. Eerst Zijn koninkrijk en Zijn gerechtigheid zoeken. En goede christelijke raad vinden van onze volwassen christelijke vrienden. Die kunnen ervoor zorgen dat onze emoties ons niet naar haastige irrationele beslissingen leiden. Terwijl we groeien in onze christelijke wandel, zullen onze beslissingen gebaseerd zijn op wijsheid van God in plaats van vluchtige emoties.

Eigenschappen die we zouden willen in onze partner

In zekere zin heeft God een persoon voor ons omdat Hij alles heeft uitgevaardigd dat zal gebeuren. Maar voor iedereen die op zoek is naar een speciale bevestiging dat deze vriend degene is voor hen zou een verspilling van tijd zijn. In plaats daarvan moeten we de eigenschappen bepalen die we in onze partner zouden willen hebben.

Hieronder vindt u enkele tips die u kunnen helpen bepalen of de persoon goed bij u past.

  • Is hij of zij een christen? We weten dat de Schrift christenen waarschuwt om niet ongelijk gespannen te zijn (2 Korinthiërs 6:14) met ongelovigen (wat we kunnen toepassen op het huwelijk).
  • Groeit deze persoon in hun geloof of stagneren ze? Overweeg hun spirituele toewijding bij het nemen van uw beslissing. Zijn ze in het Woord van God? Hoe is hun gebedsleven? Gaan ze vaak naar erediensten? Zie je bewijs van de vrucht van de Geest (Galaten 5: 22-23)?
  • Vertrouw je deze persoon? Hoe is hun karakter? Kijk naar hun relaties met anderen. Worden ze goed beschouwd door iedereen die ze tegenkomen? Respecteren ze anderen (1 Petrus 2:17)?
  • Vraag je vrienden en familie – degenen die je het beste kennen – of ze denken dat je potentiële vriendin/vriendje geschikt voor je is? Je vrienden kunnen zeker ongelijk hebben. Toch kunnen ze een beetje inzicht geven in de situatie die jij misschien niet kunt zien.

Moge God je zegenen en je helpen vrede te vinden in je relaties.

Hoe spreekt deze Bijbelse passage tot u? Deel alsjeblieft je gedachten!

Lees ook: Wat zegt de Bijbel over man en vrouw zijn in het huwelijk?

100% gratis Bijbelcursus
Volg een 100% gratis internetcursus over de Bijbel. In 15 korte lessen leer je Gods boodschap voor jou kennen vanuit zijn Woord.
Klik hier voor meer informatie
Bijbelwoord

Bijbelwoord

Bijbelwoord brengt het Woord van God bij mensen via internet. Dit doen wij door middel van een Facebookpagina en deze website. Dagelijks delen wij Bijbelgedachten om te bemoedigen, onderwijzen en uit te dagen. Op Facebook gaat het vaak om korte citaten uit de Bijbel of tweets. Op de website plaatsen we langere artikelen en video’s die dieper ingaan op Gods Woord.

Volg ons

Wat zegt de Bijbel over het vinden van je partner?