Bijbelwoord.nl
Home » Bijbel » Over verschillende bijbelteksten » Wat betekent 'Duizend jaar als een dag' in 2 Petrus 3:8?

Wat betekent ‘Duizend jaar als een dag’ in 2 Petrus 3:8?

Wat betekent 2 Petrus 3:8? “Maar laat vooral dit u niet ontgaan, geliefden, dat één dag bij de Heere is als duizend jaar en duizend jaar al één dag.”

De context van dit vers is als volgt. Er zullen mensen zijn die zeggen ‘Jezus heeft beloofd terug te komen, maar Hij is nergens te bekennen’. De reden dat ze dat zeggen, is omdat ze God niet willen gehoorzamen, maar hun eigen zondige verlangens volgen.

Gods kijk op de tijd is anders

Petrus herinnert de kerk eraan dat God anders tegen de tijd aankijkt dan wij. We hebben een kort leven, en tijd is belangrijk voor ons. God is eeuwig. Voor Hem bestaat de tijd niet. Duizend jaar is als een dag, is dezelfde gedachte die ook in Psalm 90:4 wordt uitgedrukt. “Want duizend jaren zijn in Uw ogen als de dag van gisteren, wanneer die voorbijgegaan is, of als een wake in de nacht.” Duizend jaar zijn niet lang, want God heeft altijd bestaan en zal bestaan tot in eeuwigheid.

Het eerste deel van het gezegde is eigenlijk wat moeilijker te begrijpen. “Bij de Heere is één dag als duizend jaar.” Wat ons 1000 jaar zou kosten om te doen, kan God in een dag doen, of zelfs in een ogenblik. Wat heel moeilijk is en een lange tijd, zelfs generaties, nodig heeft om te volbrengen, kan de Heere heel snel doen, omdat Hij almachtig is.

God houdt Zijn beloften

Dus de hele uitdrukking “Bij de Heere is een dag als duizend jaar, en duizend jaar is als een dag” wijst op de almacht en de eeuwigheid van God. We dienen een grote God, daarom mogen we er zeker van zijn dat al Zijn beloften zullen uitkomen!

 

100% gratis Bijbelcursus
Volg een 100% gratis internetcursus over de Bijbel. In 15 korte lessen leer je Gods boodschap voor jou kennen vanuit zijn Woord.
Klik hier voor meer informatie

Marten Visser

Marten Visser (1971) ondervond toen hij de kleuterleeftijd had een roeping van de Heer om ​​zendeling te zijn. Hij ontving de M.Div., Th.M. in Missiology, en M.A. graad in culturele antropologie evenals een Ph.D. graad in de theologie. In 2000 werd hij samen met zijn vrouw Esther missionair kerkplanter in Thailand met OMF. In 2015 keerde hij terug naar Nederland waar hij GlobalRize oprichtte. Bij GlobalRize is hij directeur van evangelisatie.

Gratis bijbelcursus

Wil je meer weten over God of heb je vragen over het geloof? Volg dan onze gratis cursussen.

Gratis registreren
banner youversion NL

Instagram

Geen afbeeldingen gevonden!
Probeer een andere hashtag of gebruikersnaam