Bijbelwoord.nl
When can you start courtship?

Wanneer kun je met verkering beginnen?

Je moet eerst weten waarom je verkering wilt. Ik hoop dat het niet is omdat je uit huis wilt ontsnappen. Of omdat je angstig bent omdat iedereen een partner heeft en jij niet. Of omdat je je eenzaam voelt en behoefte hebt aan liefde.
Wat is dan het doel van verkering? Het is om je voor te bereiden op een mogelijk God-erende levenslange partnerschap in het huwelijk.
Als je het doet om je niet te vervelen of je eenzaamheid te genezen of om ervoor te zorgen dat je niet vrij bent, ben je niet volwassen genoeg om verkering te beginnen.
Als je echter gelooft dat je verkering voor de juiste reden aan het aangaan bent, zijn hier enkele punten om op te merken:

Denk er niet te makkelijk over

Verkering moet niet lichtvaardig worden aangegaan. Ook niet wanneer beide partijen niet zeker zijn van de wil van God. Het is jouw deel om dicht bij God te wandelen en te blijven bidden en de relatie met Hem te onderhouden. Hij zal je zowel indirect als ook door je hart leiden.
Als jij zeker bent van de relatie en de andere partij niet, bid dan. Heb geduld. Dit is een test van je geloof en vergroot ook je ervaring in het onderscheiden van de wil van God. Maar als de andere partij niet reageert, kan dit Gods manier zijn om de deur te sluiten.

Je hebt tijd nodig

Je hebt tijd nodig om het beste en het slechtste van elkaar te kennen. En om er zeker van te zijn dat je de Heere kunt dienen en elkaar kunt liefhebben en vormen in de komende jaren. Negeer geen indirecte leiding van God, zoals bijvoorbeeld bezwaren van ouders, financiële beperkingen, enz. Het kan zijn dat God de deur voor je sluit als de problemen niet worden opgelost, hoewel je serieus hebt gebeden.

Sta open voor raad

Beiden moeten bereid zijn te luisteren naar raad, vooral van ouders, speciaal als zij gelovig zijn. Soms kunnen mensen in de relatie niet zien wat er mis is gegaan. Alleen degenen buiten de relatie kunnen dat beter zien.

Rollen

Verkering is een tijd om te onderscheiden of de andere partij klaar is voor de rol die zij als echtgenoot /echtgenote moet spelen. Als de rollen niet vóór het huwelijk duidelijk zijn, verwacht dan niet dat ze in het huwelijk er wel zullen zijn. Het is ook niet eerlijk om een relatie aan te gaan en te verwachten dat de andere partij na het huwelijk zal veranderen.

Op de leeftijd van 18 jaar zou je moeten denken aan het ontwikkelen van jezelf. Je groeit en groeit nog steeds als persoon. Wees verzekerd van Gods liefde voor jou. Groei in de kennis van God, jezelf en anderen. Hij zal je naar de juiste persoon leiden.

Lees ook: Wat zegt de Bijbel over man en vrouw zijn in het huwelijk?

100% gratis Bijbelcursus
Volg een 100% gratis internetcursus over de Bijbel. In 15 korte lessen leer je Gods boodschap voor jou kennen vanuit zijn Woord.
Klik hier voor meer informatie
Bijbelwoord

Bijbelwoord

Bijbelwoord brengt het Woord van God bij mensen via internet. Dit doen wij door middel van een Facebookpagina en deze website. Dagelijks delen wij Bijbelgedachten om te bemoedigen, onderwijzen en uit te dagen. Op Facebook gaat het vaak om korte citaten uit de Bijbel of tweets. Op de website plaatsen we langere artikelen en video’s die dieper ingaan op Gods Woord.

Volg ons

Wanneer kun je met verkering beginnen?