Schatten verzamelen op de juiste bank

Verzamel geen schatten voor u op de aarde, waar mot en roest ze verderven, en waar dieven inbreken en stelen; maar verzamel schatten voor u in de hemel, waar geen mot of roest ze verderft, en waar dieven niet inbreken of stelen.” (Mattheüs 6:19-20)

Je geld op de goede manier investeren kan een hoop rendement opleveren. En wie wil er nu niet rijk worden? Wie rijk is, kan alles doen wat hij of zij wil. Je kunt een fijn huis kopen, een mooie auto aanschaffen, dure kleding kopen en verre reizen maken.

Maar dan horen we Jezus zeggen: Verzamel geen mooie spullen op aarde – ze kunnen kapot gaan, krassen oplopen of gestolen worden. Gunt Jezus ons geen mooie spullen, geen pleziertjes? Mogen we dan niet genieten van Hem?

Zo is het helemaal niet. Jezus gunt ons een rijkdom die veel verder gaat dan aardse rijkdom. Jezus wil ons de armzaligheid van aardse rijkdom laten zien en ons een blik geven op de onpeilbare waarde van hemelse rijkdom. Hij gunt ons de rijkdom die duurzaam is en zelfs de dood overleeft. Hij wil ons leren dat ontvangen uit Gods handen beter is dan graaien met je eigen handen.

In deze serie gaan we op zoek naar een antwoord op de vraag: waarin kan ik het beste investeren? We gaan op ontdekkingstocht naar wat de Bijbel te zeggen heeft over rijkdom. Wie wil er nu niet rijk worden? Ik wel, maar dan wel op de juiste manier.

Hoe belangrijk is aardse rijkdom voor jou?

Deel artikel