Kinderen mogen bij Jezus komen

Laat de kinderen bij Mij komen en verhinder hen niet, want voor zodanigen is het Koninkrijk van God.” Markus 10:14)

Toen Jezus door het land trok om het goede nieuws over Gods komende Koninkrijk te vertellen, kwamen veel mensen naar Hem luisteren, soms met duizenden tegelijk. Zij waren benieuwd naar Zijn woorden en hoopten wonderen te zien. Jezus had immers al veel mensen genezen, demonen uitgedreven en andere bijzondere dingen gedaan. Dat trok nogal wat aandacht!

In Markus 10 is Jezus verwikkeld in theologische discussies over het huwelijk en echtscheiding. Belangrijke onderwerpen. Volwassen onderwerpen. Bij zulke gesprekken zijn kinderen natuurlijk niet gewenst — dachten Jezus’ leerlingen. Toen moeders met hun kinderen bij Jezus wilden komen, stuurden de discipelen hen dan ook weg. Maar daar was Jezus het niet mee eens! Hij werd er zelfs boos om en nodigde de kinderen uit om bij Hem te komen. Hij omarmde hen en zegende hen. “Want voor zodanigen is het Koninkrijk van God”, zei Hij.

De discipelen hadden hun eigen ideeën over wat belangrijk was voor Jezus. En over wie belangrijk was voor Jezus. Maar ze hadden het helemaal mis. De Heere Jezus vindt niet de theologische debatten het belangrijkst, maar de mensen die bij Hem willen komen. Voel jij ook de behoefte om bij God te komen?

Deel artikel