Kinderen moeten soms gecorrigeerd worden

Als u bestraffing verdraagt, behandelt God u als kinderen. Want welk kind is er dat niet door zijn vader bestraft wordt?” (Hebreeën 12:7)

Een goede vader wil het beste voor zijn kind. Dat is niet altijd wat het kind zélf graag zou willen. Een peuter wil bijvoorbeeld ontdekken wat er aan de slootkant groeit en bloeit. Maar een goede vader of moeder laat hem daar niet alleen rondscharrelen. Veel te gevaarlijk! Oudere kinderen willen het liefst elke dag taart als ontbijt en een zak chips als avondeten. Hopelijk steken hun ouders daar een stokje voor!

En soms is het nodig een kind te straffen als het de regels overtreden heeft. Dat doen ouders niet voor hun plezier, maar voor het welzijn van hun kroost. Ook al zien de kinderen het nut van allerlei regels niet in, ze moeten toch leren om correctie te aanvaarden. Dat kan alleen als ze tegelijkertijd de onvoorwaardelijke liefde van hun ouders kennen.
Paulus ziet ook moeilijkheden waarmee gelovigen worstelen in dit licht. Leg de zonde af, zegt hij. Vecht er tegen. Geef de moed niet zomaar op. En als je toch een misstap begaan hebt, aanvaard dan de correctie van je hemelse Vader en laat je op de goede weg terugbrengen.

Denk eens eerlijk na over jouw leven. Zijn er punten waar verandering nodig is?

Deel artikel