Bijbelwoord.nl
kan-je-hoop-hebben-die-zeker-is

Kan je hoop hebben die zeker is?

“Omdat Hij aan de erfgenamen van de belofte overvloediger de onveranderlijkheid van Zijn raadsbesluit wilde bewijzen, heeft God die bekrachtigd met een eed, opdat wij door twee onveranderlijke dingen, waarin het onmogelijk is dat God zou liegen, een sterke troost zouden ontvangen, wij die bij Hem de toevlucht genomen hebben om de hoop die voor ons ligt, vast te houden.” (Hebreeën 6 vers 17,18)

Teleurgesteld in de mensheid

Iemand belooft je dat hij zijn best voor je zal doen. Maar dan gaat hij weg, is druk bezig met zijn eigen leven en vergeet de belofte. Je wacht en wacht, maar je hoort nooit meer iets van hem en je wordt uiteindelijk teleurgesteld in deze persoon en zijn belofte.

God weet van de menselijke natuur en hoe we teleurgesteld zijn in anderen en zij in ons. Dus wanneer Hij een belofte geeft, geeft Hij ons de zekerheid dat we begrijpen dat Hij het zal vervullen.
Eerst wordt het voorbeeld van Abraham gegeven: hem worden nakomelingen beloofd, ook al zijn hij en zijn vrouw oud. Toen God de belofte gaf, zwoer Hij bij zichzelf om Abraham duidelijk te maken dat Hij te vertrouwen was met Zijn woord. Gods belofte is onveranderlijk en Zijn eed is ook onveranderlijk. Abraham en Sarah moesten nog 25 jaar wachten voordat de belofte eindelijk was vervuld. Maar zij ontvingen een zoon uit Gods hand! Het was door geduldig te wachten op de Heer dat zij de belofte verkregen.

God geeft je hoop

Wat is de belofte die God ons geeft? Het is dat we de zaligheid vinden in de Heer Jezus Christus. Dit is de hoop die voor ons ligt. Het is niet het soort hoop dat misschien wel of niet uitkomt. Je vastklampen aan deze hoop put je niet uit en stelt je niet teleur. Nee, het geeft kracht omdat er een zekerheid in zit, de zekerheid dat God niet liegt, nooit.

Jezus ging het binnenste heiligdom achter het voorhangsel in, om Zijn eigen bloed voor onze zonden te vergieten. Door dit te doen, maakte Hij een nieuwe en levende weg naar de Vader. Die weg is open voor elke persoon die op Jezus vertrouwt.

Ben je teleurgesteld in andere mensen? Denk na over dit bijbelvers en leid je gedachten tot God, die u een belofte geeft die nooit zal teleurstellen.

Hoe spreekt deze Bijbelse passage tot jou? Deel alsjeblieft je gedachten!
Lees: Hebreeën 6 vers 13-20

Lees ook: Waarom is het zo belangrijk om God te vrezen?

100% gratis Bijbelcursus
Volg een 100% gratis internetcursus over de Bijbel. In 15 korte lessen leer je Gods boodschap voor jou kennen vanuit zijn Woord.
Klik hier voor meer informatie
Bijbelwoord

Bijbelwoord

Bijbelwoord brengt het Woord van God bij mensen via internet. Dit doen wij door middel van een Facebookpagina en deze website. Dagelijks delen wij Bijbelgedachten om te bemoedigen, onderwijzen en uit te dagen. Op Facebook gaat het vaak om korte citaten uit de Bijbel of tweets. Op de website plaatsen we langere artikelen en video’s die dieper ingaan op Gods Woord.

Gratis bijbelcursus

Wil je meer weten over God of heb je vragen over het geloof? Volg dan onze gratis cursussen.

Gratis registreren

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
Kan je hoop hebben die zeker is?