Bijbelwoord.nl
How can you apply the Bible to your life today?

Hoe kun je de Bijbel vandaag toepassen in je leven?

Hoe passen we de Bijbel vandaag in ons leven toe?
Moeten we alleen het Nieuwe Testament toepassen en niet het Oude Testament?
Mensen lijken het Oude Testament volgens hun eigen ideeën toe te passen, zoals tatoeages en het dragen van oorbellen die verboden zijn in het Oude Testament.

Het oude Testament

Het Oude Testament is zeker relevant voor ons dagelijks leven. De christelijke kerk en het nieuwe testament zijn beide gebaseerd op de wetten van het Oude Testament. Jezus zei: “Denk niet dat ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af ​​te schaffen; Ik ben gekomen om ze te vervullen” (Mattheüs 5:17). De wet tegen tatoeages en markeringen op het lichaam staat in Leviticus 19:28. Sommige mensen zouden zeggen dat dit in het kader van het snijden van je lichaam voor de doden was, en rechtvaardigen het daarom. Maar de tekst over tatoeages volgt hierna. Dus het zou beter zijn om af te zien van het hebben van tatoeages als je er enigszins je twijfels bij hebt.

Het Nieuwe Testament

In het Nieuwe Testament leert Paulus dat als je ergens je twijfels bij hebt, het beter is om ervan af te zien. Omdat het doen ervan een medechristen die niet zo sterk is ertoe kan brengen, om in het geloof te struikelen (1 Korinthiërs 8:13, Romeinen 14:21).
De tien geboden zijn zeker de basis voor het leven in het christelijke leven. Zoals Jezus uitlegde dat alle wetten van het Oude Testament worden samengevat in de woorden: “Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart, ziel en geest, en uw naaste als jezelf”(Lukas 10:25).

Het dragen van oorringen is in feite niet verboden in het Oude Testament. Maar in tijden dat mensen gezondigd hadden, of verlangden om zichzelf te vernederen om dicht bij God te komen, deden ze hun oorringen af ​​(Gen 35: 2- 4, Ex 33: 5). Er zijn een paar verwijzingen naar oorbellen, die er een positieve aandacht aan geven:

  • Spreuken 25 vers 12: “Zoals een gouden oorring en een halssieraad van fijn goud, zo is een wijze vermaner voor een luisterend oor.
  • Ezechiël 16 vers 12: “Ook deed Ik een ring door uw neus, oorbellen aan uw oren en zette een sierlijke kroon op uw hoofd.

Maar nogmaals, wat we ook doen, zelfs bij het dragen van kleding en sieraden moeten we alles doen om God te verheerlijken . Als je twijfels hebt over dingen kun je ze beter niet doen, dan tegen je geweten ingaan, of een ander te laten struikelen.

Hoe spreekt deze Bijbelpassage tot u? Deel alsjeblieft je gedachten!

Lees ook: Wat leert het derde gebod ons?

100% gratis Bijbelcursus
Volg een 100% gratis internetcursus over de Bijbel. In 15 korte lessen leer je Gods boodschap voor jou kennen vanuit zijn Woord.
Klik hier voor meer informatie
Bijbelwoord

Bijbelwoord

Bijbelwoord brengt het Woord van God bij mensen via internet. Dit doen wij door middel van een Facebookpagina en deze website. Dagelijks delen wij Bijbelgedachten om te bemoedigen, onderwijzen en uit te dagen. Op Facebook gaat het vaak om korte citaten uit de Bijbel of tweets. Op de website plaatsen we langere artikelen en video’s die dieper ingaan op Gods Woord.

Gratis bijbelcursus

Wil je meer weten over God of heb je vragen over het geloof? Volg dan onze gratis cursussen.

Gratis registreren

Volg ons

Hoe kun je de Bijbel vandaag toepassen in je leven?