Bijbelwoord.nl
Passie voor verloren zielen

Hoe krijg je een passie voor verloren zielen?

Uw Vraag: Hoe krijg ik een passie voor verloren zielen?

Allereerst moet het verlangen naar mensen om de Heer Jezus Christus persoonlijk te kennen van binnenuit komen. En dat verlangen zal er zijn als je het volledige christelijke leven leidt. Dit betekent vooral dat je een hechte persoonlijke relatie met de Heer Jezus Christus hebt. Je zou blij zijn dat je niet meer in het koninkrijk van duisternis bent en je nu in het koninkrijk van licht bent. Met dit alles zul je verlangen naar mensen die je kent en liefhebt – je familie en vrienden om ook Jezus te ontvangen als Heer en Verlosser en het eeuwige leven te hebben dat Hij aanbiedt. Zelfs voordat je zelfs maar een woord tegen hen zegt, is het belangrijk dat je voor hen bidt dat hun harten en geest open zullen staan om het evangelie te ontvangen.

De apostel Paulus zegt: “Want Christus heeft mij niet gezonden om te dopen, maar om het Evangelie te prediken: niet met woorden van menselijke wijsheid, opdat het kruis van Christus niet van zijn kracht wordt geleegd” (1 Korinthiërs 1:17). Hij zegt ook: “Want ik schaam mij niet voor het evangelie van Christus: want het is de kracht van God voor de redding van een ieder die gelooft” (Romeinen 1:16). Het evangelie zelf heeft dus de macht om te redden. We hoeven ons geen zorgen te maken als onze woorden voldoende bewegen of overtuigend genoeg zijn. We kunnen niemand redden, zelfs onszelf niet. Dit moet duidelijk worden gemaakt aan de persoon met wie je het evangelie deelt.

Uw getuigenis

Mensen vertellen hoe je gered bent, is een van de beste manieren om het evangelie te delen. U hoeft uzelf echter niet verantwoordelijk te houden voor hun reactie. Jezus vertelt ons in Marcus 4: 3-20 hoe mensen zullen reageren als we het goede nieuws kunnen verwachten. Volgens Hem kunnen we vier antwoorden verwachten:

  • De persoon verwerpt het evangelie, omdat Satan het woord van hen steelt (Marcus 4:15).
  • De persoon antwoordt aanvankelijk met vreugde. Wanneer de vervolging echter komt, zullen ze Christus verwerpen (Marcus 4:17).
  • De persoon hoort het woord van God, maar verlangens van deze wereld verstikken het Woord. Daardoor is het uiteindelijk ook onvruchtbaar en verwerpt de persoon Christus (Marcus 4:19).
  • De persoon gelooft en is trouw in het dienen van God (Marcus 4:20).

Wanneer je de levens van mensen ziet veranderen nadat ze Christus als hun Heer en Verlosser hebben ontvangen, zal hun passie om het evangelie te delen groter worden.

Wat denkt u van dit Bijbels onderwijs? Deel hieronder uw mening!
Lees ook Hoe worden zondaars gered?

100% gratis Bijbelcursus
Volg een 100% gratis internetcursus over de Bijbel. In 15 korte lessen leer je Gods boodschap voor jou kennen vanuit zijn Woord.
Klik hier voor meer informatie
Biblword

Biblword

Biblword is a ministry of GlobalRize. Marten Visser is the founding director of GlobalRize. Marten is a pastor from The Netherlands with long years of experience as a missionary in Thailand. We now have around 200 people from all over the world involved in GlobalRize’s ministry. Besides the English page, Biblword also exists in 13 other languages on Facebook.

Gratis bijbelcursus

Wil je meer weten over God of heb je vragen over het geloof? Volg dan onze gratis cursussen.

Gratis registreren
Ebook coronacrisis

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
Hoe krijg je een passie voor verloren zielen?