Het beste moet nog komen

Onze lichte verdrukking, die van korte duur is, brengt in ons een allesovertreffend eeuwig gewicht van heerlijkheid teweeg.” (2 Korinthe 4:17)

Toen Jezus de mensen uitleg gaf over Gods Koninkrijk, ondersteunde Hij Zijn woorden met tekenen en wonderen.

Het eerste teken dat Johannes beschrijft, vond plaats op een bruiloft waar Jezus uitgenodigd was. Gedurende dit feest raakte de wijn op! De bruiloft dreigde te eindigen in een beschamende vertoning. Maar Jezus vroeg de knechten om enorme vaten te vullen met water, en toen de ceremoniemeester vervolgens van dit water proefde was het eersteklas wijn geworden. Jezus had de bruiloft gered. Maar dit was ook een teken voor het eeuwige bruiloftsfeest dat Jezus aan het eind van de tijd zal geven. Het was een herinnering dat God onze gebreken en teleurstellingen wil veranderen in uitbundige blijdschap. En Jezus vervult hierin een sleutelrol; Hij voorziet in alles wat voor het feest nodig is.

Dit verhaal kan ons helpen om in gedachten te houden dat het beste nog moet komen. Misschien is jouw huidige leven heel prettig. Misschien is het juist erg moeilijk. Maar zelfs de moeilijkste omstandigheden zijn slechts “van korte duur” in vergelijking met het “allesovertreffende eeuwige gewicht van heerlijkheid” dat op ons wacht als we bij Jezus horen.

Een leven met Jezus hier en nu is goed. Maar leven met Jezus op de nieuwe aarde is nog oneindig veel beter!

Deel artikel