God ziet jou

“Mijn beenderen waren voor U niet verborgen, toen ik in het verborgene gemaakt ben en geborduurd werd in de laagste plaatsen van de aarde. Uw ogen hebben mijn ongevormd begin gezien” (Psalm 139:15-16)

Om door mensen gezien te worden, moet je soms flink je best doen. Modieuze kleding, een vlot kapsel en een opgewekte glimlach kunnen al veel doen in het dagelijks leven. Maar wil je echt “gezien worden” door het grote publiek of door invloedrijke personen, dan zul je een bijzondere prestatie neer moeten zetten. Wellicht kun je op je werk de aandacht trekken door goed te presteren. Of je wordt beroemd door mee te doen aan een talentenshow. Maar als je gewoon je normale leventje leidt, dan blijf je voor de massa buiten beeld. Dat kan je het gevoel geven dat de meeste mensen geen oog voor jou hebben.
Bij de Heere God is dat heel anders. Hij ziet ieder mens persoonlijk. Ook jou. En dat niet pas als je iets bijzonders gepresteerd hebt, maar al vóór je geboorte! Toen je nog in de buik van je moeder zat, wist God al wie je was. Hij wist zelfs al hoe je leven eruit zou zien. En ook nu nog kent Hij jou — niet slechts oppervlakkig, maar tot in je diepste gedachten.
Vind jij het belangrijk om door andere mensen gezien te worden? Wat vind je van het idee dat God jou altijd en overal ziet, van binnen en van buiten?

Deel artikel